Tina Škorjanc prepleta popotniško žilico, željo po odkrivanju novih kultur in znanstveno pot v Združenih Arabskih Emiratih

Tudi v tokratni oddaji prepletamo zgodbe in prispevke, povezane s slovenskimi rojaki v tujini. Preko radijskih valov smo obiskali Abu Dhabi, kamor se je po končani gimnaziji odpravila na študij mlada Štajerka Tina Škorjanc. V prestolnici Združenih Arabskih Emiratov zdaj živi že sedem let. Popotniško žilico in željo po odkrivanju kotičkov in kultur sveta Tina Škorjanc prepleta z znanstveno potjo, saj v Abu Dhabiju opravlja doktorat s področja kemije.

Pogovarjali smo se tudi z Eli Miklavčič, inženirko geodezije in slikarko, ki se je preselila v Nemčijo in nove umetniške izzive išče na Bavarskem. Najprej je končala študij gradbeništva in ko je že delala v svojem poklicu, pravi, njen notranji glas po umetniškem ustvarjanju, predvsem slikarskem, ni popustil, tako da je potem šla študirat še likovno umetnost. Zdaj ustvarja na Bavarskem, kamor jo je pravzaprav odpeljala ljubezen.

Seznanjamo pa vas tudi z vsebino razpisa za pridobitev štipendij, namenjenih Slovencem v zamejstvu in po svetu za študij v Sloveniji v študijskem letu 2018/2019.

Lili Brunec