Tokratna Pesem v žepu je pisana na kožo predvsem mlajši generaciji. Poslušamo namreč pesmi skupin Koala Voice, Matter in MRFY.

Poletni prelet slovenske kantavtorske in avtorske glasbe, sedmič

Tokratna Pesem v žepu je pisana na kožo predvsem mlajši generaciji. Poslušamo namreč pesmi skupin Koala Voice, Matter in MRFY.

Koala Voice je konec lanskega leta izdala svojo drugo ploščo Wolkenfabrik, na Prvem sta jo predstavila Manca Trampuš in Tilen Prašnikar. Pri ustvarjanju albuma je sodeloval producent Danton Supple, posamezne pesmi pa so za razliko od prvenca precej bolj dodelane:

“Malo smo tudi mnenja v resnici, da smo si preveč časa vzeli za to plato, ker smo res veliko razmišljali o njej, tudi vsak komad je narejen tako, kot mora biti, in je takšen. Mogoče je pa glavna razlika tudi od prve plate – pa ne bi zdaj res primerjal producentov, ampak konkretno: Danton pri Wolkenfabrik je vse, kar smo imeli idejo, znal realizirati, in to zelo hitro …”

 

Kamniška skupina Matter je doslej izdala plošči Amphibios (2016) in Mrk (2017), tokrat pa poslušamo eno najnovejših pesmi: »Sedimenti«.

 

Za konec pa se ustavimo še pri novomeškem bendu MRFY in njihovi mali plošči A Side Of The Story, o kateri nam je na Prvem konec zime spregovoril pevec skupine Gregor Strasbergar.

“Mislim, da je najpomembnejša stvar, ki jo rabiš, da ti “uspe”, to, da pač samo vztrajaš in da samo greš naprej, no matter what … pa če si dosti pameten pa se povezuješ z ljudmi, ki veš, da jim lahko zaupaš, pa da imaš v svojem bendu, v skupini ljudi, s katerimi si tudi ful dober frend pa ki je nekako familija, potem je to to. Pa da moraš veliko delati.”

Prvi