Aktualna tema

Mladi planinci v objemu Pece

Planinski tabor ne pomeni zgolj bivanja v šotorih, izjemno pomemben del je osvajanje bližnjih vrhov

08094152
Tabor mladih planincev
foto: PD Sloga Rogatec

Teden dni trajajoč planinski tabor je za mlade iz planinskih društev Sloga Rogatec, Boč Kostrivnica in Zagorje ob Savi zdaj že zelo dolga tradicija, ki iz leta v leto poskrbi, da počitniški teden mine tudi v znamenju sobivanja z naravo ter raziskovanja pogosto neznanih krajev. Letos tabor poteka v Podpeci, med njihovim bivanje na Koroškem smo jih obiskali tudi z novinarskim mikrofonom. Hitro so mladi dokazali, da so z mikrofonom na “ti” in tako je steklo opisovanje dogodivščin, izzivov in prijetnega druženja.

Na pohodu

foto: PD Sloga Rogatec

Planinski tabor seveda ne pomeni zgolj bivanja v šotorih, izjemno pomemben del je osvajanje bližnjih vrhov. Ob pohodništvu, osvojili so tudi Raduho in Peco so mladi planinci urili veščine v orientaciji, spoznavali delo gorskega reševalca ter en dan namenili tudi bazenskemu dogajanju.

Tabor mladih planincev

foto: PD Sloga Rogatec

Taborni prostor v Podpeci je sicer zapolnjen celotno poletje, v tedenskih izmenah ga namreč obiskujejo planinska društva savinjskega med društvenega odbora planinske zveze Slovenija.

Če nisi sam navdušen nad taborjenjem, planinstvom, potem tudi mlade težko navdušiš

Tako razmišlja vodja tabora Harold Križanec, ki v tej vlogi nastopa četrtič.

Mladi planinci v objemu Pece sicer ostajajo do jutri, nova priložnost za tovrstne dogodivščine pa bo prihodnje poletje, ko bodo spoznavali nov konec Slovenije.