Projekt Prvega programa Radia Slovenija in A1 Slovenija združuje radijsko oddajo za otroke z več kot 50-letno tradicijo, sodobne pravljice, legendarne slovenske igralce in priznane glasbenike. V oddaji Lahko noč, otroci z Lahkonočnicami pet četrtkov – pet novih pravljic, ki širijo strpnost. Tretjo pravljico v okviru projekta Lahko noč, nestrpnost! pripoveduje igralec Jurij Souček.

Lahko noč, nestrpnost!
Pripovedovalec: Jurij Souček.
Glasbenik: Klemen Golner, klavir.
Napovedovalec: Aleksander Golja.
Tonski mojster: Miran Kazafura.
Tonski asistent: Gašper Vodlan.
Streaming: Jernej Pogačnik.
Maskerka: Polona Slabe.
Režiserka: Špela Kravogel.
Urednica: Alja Verbole.

Tretjo pravljico v okviru projekta Lahko noč, nestrpnost! pripoveduje igralec Jurij Souček.

Projekt Prvega programa Radia Slovenija in A1 Slovenija združuje radijsko oddajo za otroke z več kot 50-letno tradicijo, sodobne pravljice, legendarne slovenske igralce in priznane glasbenike. V oddaji Lahko noč, otroci z Lahkonočnicami predstavljamo pravljice, ki širijo strpnost.

 Mišek je šele pred kratkim prišel v gozd, saj mu je poplava odnesla dom. Njegov novi domek je bil skromen. Nič primernega za darilo ni imel. Šoja bo iz svojega gnezda, polnega bleščečih reči, gotovo prinesla kaj dragocenega. Ježek Špikec bo verjetno kaj sešil in veverica Čopka kaj spekla. Le on, mali mišek, ni imel ničesar. Naj sploh gre na zabavo? Nerodno bi bilo priti praznih rok. Gotovo bi bil edini brez darila. Naj se zlaže, da je bolan?

Lahko noč, nestrpnost!

Pripovedovalec: Jurij Souček.

Glasbenik: Klemen Golner, klavir.

Napovedovalec: Aleksander Golja.

Režiserka: Špela Kravogel.

Urednica: Alja Verbole.

Oblikovalka maske: Polona Slabe.

Fotografinja: Tadeja Bizilj.

Alja Verbole