Skupni projekt Prvega in A1 prinaša pet novih pravljic, ki bodo otroke učile strpnosti

Legendarna radijska oddaja Lahko noč, otroci! in projekt Lahkonočnice bosta ponovno združila moči. V oddaji Lahko noč, otroci! boste lahko pet četrtkov od 30. avgusta dalje v neposrednem radijskem in video prenosu prisluhnili novim Lahkonočnicam, ki bodo skušale pregnati predsodke o drugačni rasi, jeziku, nacionalnem poreklu, spolu in revščini.

V ta namen so sodobne slovenske pravljice prispevali priznani slovenski avtorji Boštjan Gorenc – Pižama, Cvetka Sokolov, Sebastijan Pregelj, Damjana Kenda Hussu in Tomo Kočar. V živo iz studia 13 Radia Slovenija bodo otroke v svet sanj pospremili legendarni slovenski igralci Jožica Avbelj, Boris Cavazza, Jurij Souček, Ivo Ban in Milena Zupančič. Urednica oddaje Alja Verbole in režiserka Špela Kravogel obljubljata, da bodo lahko mladi in malo manj mladi v živo spremljali priznane slovenske gledališke obraze, glasbenike in radijske ustvarjalce, in videli, kako otrokom pričarajo pravljični večer.

Novim Lahkonočnicam lahko v oddaji Lahko noč, otroci! v živo prisluhnete na našem Prvem programu Radia Slovenija in Radiu Koper ali na prenosu v živo na RTV 4D in Facebook straneh Prvi, A1 in RTV Slovenija.

30. 8. 2018, Cvetka Sokolov: Se bosta že sporazumela

6. 9. 2018, Sebastijan Pregelj: Pisana ptičica

13. 9. 2018, Tomo Kočar: Darilo za rojstni dan

20. 9. 2018, Damjana Kenda Hussu: Drugačna princeska

27. 9. 2018, Boštjan Gorenc – Pižama: V tujem gozdu

Prvi