Počitnice se počasi bližajo koncu, mladi se vračajo s potovanj in drugih aktivnosti polni lepih vtisov. Mnogi od njih so obiskali tudi poletne tabore – tokrat izveste, kaj vse so doživeli, se novega naučili in izkusili na poletni šoli logike, taboru računalništva in astronomskem raziskovalnem taboru ter na računalniških olimpijadah v izvedbi Zveze za tehnično kulturo Slovenije ter kaj vse se dogaja v tem tednu v Trenti na Poletni šoli od ideje do oddaje.

Vtisi s tabora astronomije, računalništva in logike

Počitnice se počasi bližajo koncu, mladi se vračajo s potovanj in drugih aktivnosti polni lepih vtisov. Mnogi od njih so obiskali tudi poletne tabore – v tokratni oddaji ste lahko slišali, kaj vse so doživeli, se novega naučili in izkusili na poletni šoli logike, taboru računalništva in astronomskem raziskovalnem taboru v izvedbi Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Odpotovali smo tudi v Rusijo in Romunijo na računalniške olimpijade ter preverili vzdušje na Poletni šoli od ideje do oddaje v Trenti.

Naši gosti so bili Filip Trplan, dobitnik bronastega odličja na mladinski evropski računalniški olimpijadi, ki je obiskal tudi poletni tabor računalništva, Jona Koltaj, ki je bila v Gorenjah nad Zrečami na poletni šoli logike, David Tomažič in Kajetan Krnel, udeleženca astronomskega raziskovalnega tabora, Marko Hostnik, ki je na 26. balkanski olimpijadi računalništva osvojil bronasto odličje in Miha Kočar, vodja poletnega tabora modelarstva ter odličen elektronik in robotik.

V Trento smo poklicali Benjamino Breznikar, povedala nam je, da se imajo super, pišejo scenarij in spoznavajo delo na televiziji – morda bo tudi ona nekoč televizijska voditeljica :).

Tadeja Bizilj