V preteklosti so začimbam pripisovali zdravilne lastnosti, danes pa jih uporabljamo zgolj kot izboljševalce okusov in zdi se, da njihove blagodejne učinke zopet na novo odkrivamo. Kako posamezne začimbe delujejo, kako jih uporabljati in kako pripraviti ustrezne začimbne mešanice? Ugotavljali smo tudi, katere nam v tem letnem času ponuja narava, kako jih lahko uporabimo v prehrani in kako se ob visokih temperaturah z njimi lahko tudi ohladimo. Naša gostja je bila poznavalka začimb Marija Kočevar.

Nekatere začimbe veljajo za najmočnejše antioksidante na Zemlji

V preteklosti so začimbam pripisovali zdravilne lastnosti, danes pa jih uporabljamo zgolj kot izboljševalce okusov in zdi se, da njihove blagodejne učinke zopet na novo odkrivamo. Kako posamezne začimbe delujejo, kako jih uporabljati in kako pripraviti ustrezne začimbne mešanice? Ugotavljali smo tudi, katere nam v tem letnem času ponuja narava, kako jih lahko uporabimo v prehrani in kako se ob visokih temperaturah z njimi lahko tudi ohladimo. Naša gostja je bila poznavalka začimb Marija Kočevar.

Peter Močnik