Nadaljujemo poletni prelet nove slovenske kantavtorske in avtorske glasbe. Tokrat jadramo po akustiki in bluesu, poslušamo namreč nekaj pesmi s plošč "Nova nebesa" Lačnega Franza in "Wacky Blues Professors" Prismojenih profesorjev bluesa.

Poletni prelet slovenske kantavtorske in avtorske glasbe, petič

V avgustu v Pesmi v žepu nadaljujemo prelet slovenskega kantavtorskega in avtorskega glasbenega ustvarjanja v preteklem letu. Tokrat jadramo po akustiki in bluesu, poslušamo namreč nekaj pesmi s plošč Nova nebesa Lačnega Franza in Wacky Blues Professors Prismojenih profesorjev bluesa.

Skupina Lačni Franz, ki se je leta 2014 v nekoliko prenovljeni postavi zbudila iz zimskega spanca, je spomladi izdala svojo 11. studijsko ploščo Nova nebesa; na Prvem jo je predstavil frontmen skupine Zoran Predin. Stare skladbe so na novi plošči dobile nove, karakterno drugačne glasbene obleke.

 

Prav tako letošnja je tudi druga studijska plošča Prismojenih profesorjev bluesa. Poimenovali so jo z imenom banda v angleščini – Wacky Blues Professors, v angleščini pa za zdaj ostajajo tudi po besedilni plati. O plošči so spregovorili v eni od spomladanskih Pesmi v žepu, in sicer ravno v dneh pred svojim velikim koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

 

Teja Klobčar