Tokrat poslušamo plošči "Tiha misel" Nike Solce ter "Ko se ustavi čas" skupine Junema. Skupna točka obeh albumov je narava, ki lahko ponuja zatočišče pred urbanim vsakdanom, hkrati pa predstavlja tudi način življenja.

Poletni prelet slovenske kantavtorske in avtorske glasbe, četrtič

Poletje v Pesmi v žepu izkoriščamo za prelet slovenskega kantavtorskega in avtorskega glasbenega ustvarjanja v preteklem letu. Tokrat poslušamo novi plošči Tiha misel Nike Solce ter Ko se ustavi čas skupine Junema. Skupna točka obeh albumov je narava, ki lahko ponuja zatočišče pred urbanim vsakdanom, hkrati pa predstavlja tudi način življenja.

Mladi glasbeniki iz skupine Junema v glasbi iščejo odmik in priložnost za neobremenjeno izražanje. Ploščo Ko se ustavi čas sta nam junija predstavila pevka Neža Trošt in kitarist ter avtor besedil Luka Snoj.

 

 

Nekoliko drugačen pristop pa s svojo ploščo Tiha misel ubira Nika Solce. Uglasbila je namreč pesmi Srečka Kosovela, v katerih odkriva uglašenost z naravnim okoljem in samo seboj. K sodelovanju je povabila številne glasbenike in nastal je raznolik glasbeni poklon poeziji, naravi in življenju. O albumu smo se na Prvem pogovarjali spomladi, nekaj pesmi pa poslušamo tudi v tokratni oddaji.

 

Teja Klobčar