Ob koncu športnega dogodka leta smo se na prvem pogovarjali o vsem, kar je v zadnjem mesecu dni odmevalo po vsem svetu. In se seveda vprašali, ali se bo svet še vrtel naprej.

Večina nogometnega sveta je bila na strani hrvaških nogometašev, ki so se zaradi pristopa in vedenja na igrišču prikupili vsem

Ob koncu športnega dogodka leta smo se na Prvem pogovarjali o vsem, kar je v zadnjem mesecu odmevalo po vsem svetu. In se seveda vprašali, ali se bo svet še vrtel naprej. Bojan Leskovec je gostil športnega komentatorja Boštjana Janežiča in nekdanjega dopisnika iz Zagreba Draga Balažiča.

Boštjan Janežič o za Hrvate spornih dveh zadetkih Francozov:

Simpatiziral sem s hrvaško reprezentanco, ampak ob nemoči – Francozi so bili toliko boljši – spet iščejo tretjega krivca. Ampak tako pač je. Tisti, ki izgubi, ima tudi pravico, da se jezi.

Didier Deschamps je pragmatičen selektor – tega se je naučil, ko je igral za Juventus. Zato tudi ni dovolil pretirane razigranosti MBappeju in Pogbaju.

Drago Balažič o slavju po tekmi na Hrvaškem:

Najprej je bilo res nekaj žalosti, a potem jo je zamenjal ponos. Zagrebška policija je sporočila, da kljub množicam ni bilo niti enega omembe vrednega incidenta. Nekako je to dobra novica. Gorele so bakle, ljudje so plezali povsod – nihče pa se zaradi tega ni razburjal.

Večina nogometnega sveta je bila na strani Hrvaške. Zaradi pristopa in vedenja na igrišču so se prikupili vsem.

Okoli 16. ure se bo vrnilo posebej okrašeno letalo s hrvaškimi nogometaši. Potem jih bodo z dvema posebnima avtobusoma popeljali po Zagrebu. Pričakujejo 100.000 ljudi. Pred dvajsetimi leti so bili trgi ravno tako polni do zadnjega kotička.

 

Bojan Leskovec