V Pesmi v žepu smo se uglasili na poletni ritem in bomo naslednja dva meseca izkoristili za pregled dogajanja v slovenski kantavtorski in avtorski glasbi. Tokrat sta na vrsti dva kantavtorja: Luka Gluvić in Uroš Buh.

Poletni prelet slovenske kantavtorske in avtorske glasbe, prvič

V Pesmi v žepu smo se uglasili na poletni ritem in bomo naslednja dva meseca izkoristili za pregled dogajanja v slovenski kantavtorski in avtorski glasbi.

Tokrat izpostavljamo in poslušamo dva glasbenika, ki sta se v kantavtorstvo resneje podala prav v zadnjem času: Luka Gluvić in Uroš Buh. Oba znata poprijeti za več inštrumentov, kantavtorstva pa sta se lotila vsak na svoj način: Luka se celotnega ustvarjalnega koncepta loteva sam, Uroš pa je okrog sebe zbral različne glasbenike, s katerimi je sodeloval v preteklih letih. Konec pomladi se je Uroš s svojo zasedbo Buh oglasil v Prvi vrsti, svojo novo ploščo pa bo v Pesmi v žepu predstavil jeseni. Luka pa je bil gost naše oddaje pred nekaj tedni, takrat je tudi predstavil svoje tri dosedanje plošče: Vstopanje, Temne Sence in Svobodna sorta.

Teja Klobčar