Ultramaratonska kolesarka Bernarda Jurič prekolesarila 5500 kilometrov od Pertha do Sydneyja

Bernarda Jurič je pred dobrim mesecem končala 5500 kilometrov dolgo ultramaratonsko kolesarsko preizkušnjo Indian Pacific Wheel Race od Pertha do Sydneyja v Avstraliji, za kar je kot prva Slovenka potrebovala 27 dni. Avstralijo je doživela z očmi, ušesi in nosom. Medtem, ko še ureja vtise, že ugotavlja, česa se je  naučila na tej poti.

“Naučila sem se, da moram verjeti vase in zaupati sama sebi. To se je na poti v resnici izkazalo kot edino pravilno.”

Kraji so med seboj oddaljeni tudi več kot 200 kilometrov. Ljudi ne srečaš po več ur ali celo cel dan. Zato se mora človek znajti sam. Verjeti je potrebno, da si sposoben izpeljati zastavljeno pot in da te ničesar ni strah.

Maraton Franja ni prireditev zanjo, saj ni obremenjena s časom. Na roki in kolesu nima ure. Tudi srčnega utripa ne meri. Kolesari po občutku in zato, da se sprosti. Poleti, ko so tudi temperaturni pogoji ugodni, se tudi v službo od doma odpelje s kolesom. To je več kot 200 kilometrov. V Sloveniji se kolesarjenje ne vključuje zelo intenzivno v vsakdanje življenje.

“Prebrala sem, da naj bi v povprečju uporabljali kolo le do prve trgovine. Drugače je v prostem času. Imamo veliko možnosti za gorsko in cestno kolesarjenje, le izkoristiti jih je treba.”

Jana Bajželj