Poslušamo tretji album KingKong rockskupine BO!, z nami pa se pogovarjata vokalist Boštjan Meh in kitarist Robi Kugler.

Poslušamo tretji album rockerjev štajerskih korenin

Skupina BO! ustvarja skoraj desetletje, po ploščah Dirka za notranji mir (2012) in Okrogli svetovi (2014) pa fantje zdaj predstavljajo svoj tretji album KingKong. V Pesmi v žepu se z nami pogovarjata tekstopisec in vokalist Boštjan Meh ter kitarist Robi Kugler, poleg njiju pa sicer v skupini ustvarjata še basist Jurij Žohar in bobnar Gregor Hrovat.

KingKong! je prvi album, ki so ga BO!-jevci ustvarili s producentom (Dejan Radičević), bend pa zato zveni bolj uglajeno kot na prvih dveh ploščah:

Robi: “Zdaj, ko tudi igramo te pesmi, je vse bolj lahkotno. Prva, druga plošča, recimo – je bila bolj garažna …”, Boštjan pa dodaja: “veliko bolj odraslo je narejeno … Producent lahko bend ubije, lahko ga uniči, pokvari, spremeni do neprepoznavnosti. In z Dejanom je bilo meni zato tako dobro, ker nas je v bistvu dvignil, ker nas je poslušal, ker je videl, kam gremo …”

Robi Kugler in Boštjan Meh, pogovor za Pesem v žepu

Boštjan Meh sicer ustvarja tudi kot kantavtor (leta 2014 je izdal prvenec Na pragu norosti), vendar skupino BO! vseeno postavlja na prvo mesto:

“Bend je nekaj magičnega, v bistvu energija štirih ljudi na odru, zadaj je pa še en kup ljudi, ki v bistvu dajo popolnoma identično, s tem da pač ne igrajo zraven. Zato ne morem primerjati neke solo plošče pa enega takega resnega projekta, kot se ga mi gremo. Ne da zdaj zanemarjam svojo solo ploščo, ampak solo plošča je pač nek trenutni oddih, ki sem jo naredil. BO! je pa avtocesta …”

Boštjan Meh, pogovor za Pesem v žepu

Teja Klobčar