Pred Finalom 63. tekmovanja za pesem Evrovizije v Lizboni smo spraševali, kakšen nastop pripravlja Lea Sirk in zakaj je tako priljubljena med novinarji? Iz Lizbone se oglaša Maruša Kerec.

V pričakovanju finalnega nastopa Lee Sirk in iskanja zmagovalca 63. tekmovanja za pesem Evrovizije

V Lizboni bodo nocoj po 3,5 urnem spektaklu razglasili zmagovalno skladbo 63. tekmovanja za pesem Evrovizije. Lea Sirk se je pred začetkom tekmovanja uvrščala bolj na dno stavnic, le malokdo je, kljub dobrim željam, pričakoval uvrstitev v finalni večer. Po prvih vajah pa se je priljubljenost naše predstavnice začela vzpenjati. Odprtje 9. kuverte v drugem polfinalnem večeru je v slovenski tabor prineslo veselje, iz Lizbone poroča Maruša Kerec.

»Ogromno je pridobila z nastopom pred kamerami. Na intervjujih je zelo sproščena in zabavna, odštekana in neobičajna. Enostavno jo imajo vsi radi. Nastopila je tudi kot komentatorka prvega polfinalnega večera na britanski BBC. Podobno je bilo tudi za avstralsko televizijo.«

Zaigrani izpad električne energije je, kot pravi Maruša, dvignil veliko prahu, vse od četrtkovega večera pa se ugiba, ali bo, zdaj ko vemo, da je to trik, Lea spremenila nastop.

»Lea v svojem stilu razlaga, da še razmišlja, da se bo že česa spomnila. Verjamem, da se je že, a dajva počakati. Ne smem povedati. Že prvič je s to gesto dvignila ogromno prahu, negativnih in pozitivnih komentarjev. Kot mnogi opozarjajo, ki že dlje časa spremljajo in doživljajo Evrovizijo – pomembno je, da se o tebi govori in mislim, da je to Lei v tem primeru uspelo!«

Ana Skrt