V želji po nekoliko osveženi podobi, si v trgovini kupite barvo za lase in se nato doma lotite barvanja. Že med spiranjem se zdi, da rezultat ni takšen, kot bi moral biti, ko pa se lase posušijo, se vam zdi, da imate na glavi pravo malo katastrofo. Naslednja postaja je zato frizerski salon, kjer redno rešujejo tovrstne zagate. Kako se lotiti barvanja las, da ne bo prišlo do česa podobnega, je eno od vprašanj, ki se jih bomo lotili v ponedeljkovem Svetovalnem servisu, ko bomo govorili o negi las. Med oddajo nas lahko pokličete na 01/475-22-22, že zdaj pa nam lahko pišete na radioprvi@rtvslo.si. Na vaša vprašanja bo odgovarjala učiteljica frizerstva Romana Marolt s Srednje frizerske šole v Ljubljani. Vabljeni!

Nasveti učiteljice frizerstva Romane Marolt

V želji po nekoliko osveženi podobi, si v trgovini kupite barvo za lase in se nato doma lotite barvanja. Že med spiranjem se zdi, da rezultat ni takšen, kot bi moral biti, ko pa se lase posušijo, se vam zdi, da imate na glavi pravo malo katastrofo. Naslednja postaja je zato frizerski salon, kjer redno rešujejo tovrstne zagate, pravi učiteljica frizerstva Romana Marolt s Srednje frizerske šole v Ljubljani:

“Frizerji velikokrat vidimo, kako ljudje sami doma želijo ustvarjati, a se to velikokrat res konča s kakšno katastrofo. Najhuje je, ko pride nekdo s polomijo na glavi in reče. “Zdaj pa to popravi.” In pričakujejo, da bo še poceni. A ponavadi za reševanje stanja potrebuješ več materiala, več znanja, več časa, da popraviš vse skupaj.”

Takšno posredovanje pa vpliva tudi na zdravje las: “Običajno gre za najhujše postopke, ki močno načnejo teskturo in notranjo struktuo lasu. Napake so lahko usodne tudi do te mere, da znajo lasje odpasti ali da jih je potrebno ostriči.”

Andreja Gradišar