Problematiko osvetljujeta zdravnik Bojan Knap, ki ima dolgoletne izkušnje pri svetovanju vrhunskim in rekreativnim športnikom, ter psihiater Andrej Kastelic, predstojnik Centra za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog.

Geslo: hitreje, višje, močneje, je prodrlo v vse pore športa. Tudi rekreativnega, ki naj bi bilo sicer prvenstveno namenjeno krepitvi zdravja in ohranjanju dobrega počutja

Zdravnik Bojan Knap, specialist internist, ki je tudi sam rekreativni športnik in ima dolgoletne izkušnje pri svetovanju vrhunskim in rekreativnim športnikom, je prepričan, da je za maksimalni izkoristek v športu najprej potrebno urediti spanje in prehrano.

“Zdravila imajo stranske učinke. V medicini jih uporabljamo takrat, ko so bolniki v tako težki situaciji, da nimamo drugega izhoda.”

Na škodljive posledice zlorabe zdravil in črni trg opozarja psihiater Andrej Kastelic, predstojnik Centra za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog.

“Na spletu je od 300.000 naslovov povezanih z zdravstvenimi vsebinami mogoče na 30.000 mestih kupiti zdravila in od teh jih je imelo licenco le 1200.”

Bojan Leskovec, Jana Bajželj