Prof. dr. Vjekoslav Simčič, dr. vet. med., je svoje življenje posvetil psom in mačkam, saj se je kot eden prvih veterinarjev pri nas začel ukvarjati izključno z zdravljenjem le-teh. Na Veterinarski fakulteti se je zaposlil leta 1960 in kmalu prepoznal potrebo po ožjih usmeritvah veterinarske stroke. Dolga leta je bil tudi predstojnik Klinike za mesojede na veterinarski fakulteti in predsednik Kluba ljubiteljev psov jamarjev. Je velik ljubitelj jazbečarjev.

Prof. dr. Vjekoslav Simčič, dr. vet. med., o tem, kako je svojo ljubezen do psov uresničil tudi na poklicni poti

Prof. dr. Vjekoslav Simčič, dr. vet. med., je svoje življenje posvetil psom in mačkam, saj se je kot eden prvih veterinarjev pri nas začel ukvarjati izključno z zdravljenjem le-teh. Na Veterinarski fakulteti se je zaposlil leta 1960 in kmalu prepoznal potrebo po ožjih usmeritvah veterinarske stroke. Dolga leta je bil tudi predstojnik Klinike za mesojede na veterinarski fakulteti in predsednik Kluba ljubiteljev psov jamarjev. Je velik ljubitelj jazbečarjev.

Prvega jazbečarja, pravzaprav psičko, sem dobil povsem slučajno. Na Kliniko jo je pripeljal nek gospod, zaradi določenih razlogov jo je želel “uspavati”. Nisem bil za to, šla sva do avta in iz njega so me gledale tiste rjave očke. Bila je ljubezen na prvi pogled.

V prostem času je tudi lovec. Pravi, da dandanes žal ne znamo več tako uživati v naravi kot nekoč, da se do marsikje, kjer se je on še pred leti sprehajal, pripeljemo z avtomobilom.

Vesel sem Zlatega znaka Lovske zveze Slovenije, ki sem ga dobil za 60-letno sodelovanje v zvezi. Še vedno pa mi veliko veselja prinašajo krajši sprehodi z mojim 11-letnim kužkom.

Lucija Fatur