Diplomirana psihologinja, po poklicu in duši novinarka, trenutno urednica večernega in nočnega programa na 1. programu Radia Slovenija.

Z radiofonskim portretom naše dolgoletne novinarske kolegice Darje Groznik nadaljujemo niz dokumentarnih oddaj posvečenih 90-letnici Radia in 60-letnici Televizije Slovenija.

»Ko razmišljam o prehojeni službeni poti, najprej pomislim na to, da sem pravzaprav srečen človek, saj sem vedno delala to, kar me je zelo veselilo,« poudarja Darja Groznik.

In prva postaja na tej poti je bil Val 202, kjer je začela honorarno delati že v času študija psihologije in se tam po diplomi tudi zaposlila. Nekaj televizijskih izkušenj je potem dobila v Uredništvu za kulturo ter s pripravo novinarskih prispevkov za oddajo Studio City, leta 1991 pa je postala prva redno zaposlena novinarka Slovenske tiskovne agencije. Čez približno dve leti se je vrnila na nacionalno televizijo in se gledalkam in gledalcem vtisnila v spomin tudi kot voditeljica TV Dnevnika.

»Iz televizije sem odšla nazaj na radio, kjer sem uredniško prevzela Val 202, potem sem bila tudi urednica Studia ob sedemnajstih, pa odgovorna urednica Prvega programa Radia Slovenija, zdaj pa kot urednica skrbim za to, da poslušalkam in poslušalcem tudi v večernem in nočnem terminu ponujamo zanimive in kakovostne vsebine. Skratka, različni mediji so me ves čas zanimali in izkušnje, ki sem jih pridobila, so bile zame zelo dragocene,« pravi Darja Groznik.

Dušan Berne