Skupina SORARMONICA je komorna zasedba ustnih harmonik. Nastala je pred tremi leti, vodi pa jo akademski glasbenik, violinist, skladatelj in strasten raziskovalec izvedbenih možnosti glasbila ustne harmonike: Vladimir Hrovat. Ansambel izvaja plejado glasbenih zvrsti od klasične do ljudske glasbe vsega sveta, sodeluje tudi z drugimi glasbenimi sestavi in s simfoničnimi orkestri. Nase opozarja s številnimi uspešnimi nastopi in celovečernimi koncerti doma in predvsem v svetu. Med najbolj vznemirljive dogodke štejejo otvoritveni nastop na Svetovnem festivalu ustne harmonike v nemškem Trossingenu 2013, pa sodelovanje na Baltic - Nordic open 2014 v Pärnuju v Estoniji, od koder so se vrnili s tremi medaljami. Leto za tem so na povabilo sodelovanje ponovili in usvojili Grand Prix ter denarno nagrado estonskega Ministrstva za kulturo. Številne nagrade so istega leta usvojili tudi v angleškem Bristolu in se okitili z nazivom Players of the year. Leta 2016 je njihovo izvajanje navdušilo udeležence Azijsko pacifiškega festivala ustnih harmonik. Uspehi se torej vrstijo, izdali pa so tudi dvoje zvočnih albumov. Prvi prinaša klasično, drugi pa ljudsko glasbo.Več o le na videz preprostem glasbilu ustni harmoniki in o ansamblu SORARMONICA, pa z izjemnim poznavalcem in glasbenikom Vladimirjem Hrovatom v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi. Pripravlja Simona Moličnik.

Leta 2015 so med drugim sodelovali na Baltic - Nordic open v Pärnuju v Estoniji in usvojili Grand Prix ter denarno nagrado estonskega Ministrstva za kulturo.

Skupina SORARMONICA je komorna zasedba ustnih harmonik. Nastala je pred petimi leti, vodi pa jo akademski glasbenik, violinist, skladatelj in strasten raziskovalec izvedbenih možnosti glasbila ustne harmonike: Vladimir Hrovat. Ansambel izvaja plejado glasbenih zvrsti od klasične do ljudske glasbe vsega sveta, sodeluje tudi z drugimi glasbenimi sestavi in s simfoničnimi orkestri. Nase opozarja s številnimi uspešnimi nastopi in celovečernimi koncerti doma in predvsem v svetu. Med najbolj vznemirljive dogodke štejejo otvoritveni nastop na Svetovnem festivalu ustne harmonike v nemškem Trossingenu 2013, pa sodelovanje na Baltic – Nordic open 2014 v Pärnuju v Estoniji, od koder so se vrnili s tremi medaljami. Leto za tem so na povabilo sodelovanje ponovili in usvojili Grand Prix ter denarno nagrado estonskega Ministrstva za kulturo. Številne nagrade so istega leta usvojili tudi v angleškem Bristolu in se okitili z nazivom Players of the year. Leta 2016 je njihovo izvajanje navdušilo udeležence Azijsko pacifiškega festivala ustnih harmonik. Uspehi se torej vrstijo, izdali pa so tudi dvoje zvočnih albumov. Prvi prinaša klasično, drugi pa ljudsko glasbo.Več o le na videz preprostem glasbilu ustni harmoniki in o ansamblu SORARMONICA, pa z izjemnim poznavalcem in glasbenikom Vladimirjem Hrovatom v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi.

Simona Moličnik, Prvi