Poslovila se je akademska slikarka Metka Krašovec, ki je veljala za eno najbolj ustvarjalnih in cenjenih slovenskih slikark. Rodila se je leta 1941 v Ljubljani. Po končani klasični gimnaziji se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 1964. S široko paleto barv in tenkočutnih miselnih odtenkov je Prešernova nagrajenka lani na Prvem programu premišljevala o svojem življenju v oddaji Razkošje v glavi, v kateri jo je gostil Dušan Berne.

"Absolutna rdeča nit mojega slikarskega opusa sem jaz sama, moje življenje."

Poslovila se je akademska slikarka Metka Krašovec, ki je veljala za eno najbolj ustvarjalnih in cenjenih slovenskih slikark. Rodila se je leta 1941 v Ljubljani. Po končani klasični gimnaziji se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 1964. S široko paleto barv in tenkočutnih miselnih odtenkov je Prešernova nagrajenka lani na Prvem programu premišljevala o svojem življenju v oddaji Razkošje v glavi. Ugotavljala je, kaj je rdeča nit njenega slikarskega opusa:

“Če pogledam na svoj raznoliki opus, vidim absolutno rdečo nit. Rdeča nit sem jaz. Vse, kar sem v življenju naslikala, je del mojega življenja. Nikoli nisem imela opore teorije. Brala sem jo, ker sem jo morala, a nikoli iz nje nisem črpala. Sem eksistencialna slikarka.”

Poleg zgornjega odlomka lahko celotni oddaji Razkošje v glavi prisluhnete tukaj. Pregledno razstavo si je mogoče od aprila ogledati v petih dvoranah v zahodnem krilu Moderne galerije.

Blaž Mazi, Dušan Berne