V tokratni Pesmi v žepu smo izbrskali nekaj koncertnih posnetkov slovenskih kantavtorjev. Z odrov se bodo oglasili Tomaž Pengov, Nika Vistoropski z Bojanom Cvetrežnikom, Marko Grobler, Tomi Lorber in Tomaž Domicelj z Big Bandom RTV Slovenija.

Poslušamo zvočni kolaž koncertnih utrinkov slovenskih kantavtorjev

Glasba, ki zaživi v trenutku stika glasbenika in občinstva, je vsakokrat znova enkratna in neponovljiva. Delček njene čarobnosti nam včasih uspe ujeti v zvočni zapis, da ostane še za kakšno kasnejše poslušanje. Tako smo v tokratni Pesmi v žepu izbrskali nekaj koncertnih posnetkov slovenskih kantavtorjev.

Najprej se zadržimo na Koncertu – tistem v Viteški dvorani Križank, ki je bil leta 2005 ujet na živo ploščo kantavtorja Tomaža Pengova. Nadaljujemo na festivalu Godibodi leta 2015 in poslušamo Niko Vistoropski z Bojanom Cvetrežnikom. Zatem potujemo v Ruše, na Kantfest, najprej v leto 2004, na nastop Marka Groblerja, nato pa še ujamemo Tomija Lorberja na istem festivalu, le tri leta kasneje. Potovanje skozi glasbene trenutke zaključujemo v Lendavi leta 2012, na koncertu Tomaža Domicelja in Big Banda RTV Slovenija.

Teja Klobčar