Svet je nedeljiva celota in en dogodek lahko sproži vrsto drugih. Zaradi uspeha vladnih sil v državljanski vojni v Siriji, so se okrepili pritiski na Iran. Blizu je tudi Armenija, ki doživlja svojo verzijo obarvanih revolucij. Ali se lahko obudi tudi zamrznjen konflikt v Gorskem Karabahu? Kako varen je Balkan pred novim kupčkanjem velikih sil? Vse kaze da se Iran ne bo mogel izogniti novim sankcijam, tudi ce bi popustil glede jedrskegak sporazuma. Morda bi krizo lahko resevali v sodelovanju z Rusijo za kar pa bi bilo nujno vsesplosno izboljsanje njenih odnosov z Zahodom. Vabljeni v Labirinte sveta z Marjanom Vešligajem.

Mir v svetu je nedeljiv

Svet je nedeljiva celota in en dogodek lahko sproži vrsto drugih. Zaradi uspeha vladnih sil v državljanski vojni v Siriji, so se okrepili pritiski na Iran. Blizu je tudi Armenija, ki doživlja svojo verzijo obarvanih revolucij. Ali se lahko obudi tudi zamrznjen konflikt v Gorskem Karabahu? Kako varen je Balkan pred novim kupčkanjem velikih sil?
Vse kaze da se Iran ne bo mogel izogniti novim sankcijam, tudi ce bi popustil glede jedrskegak sporazuma. Morda bi krizo lahko resevali v sodelovanju z Rusijo za kar pa bi bilo nujno vsesplosno izboljsanje njenih odnosov z Zahodom.

Marjan Vešligaj