Demenca je bolezen, ki ne poseže samo v doživljajski svet bolnika, ampak tudi v življenje njegove okolice. Zato Združenje za pomoč pri demenci Spominčica širi mrežo demenci prijaznih točk po vsej Sloveniji. Namenjene so osebam z demenco, njihovim svojcem in drugim, ki prihajajo v stik z osebami z demenco. Predsednica Spominčice Šteafanija Lukič Zlobec poudarja, da s temi točkami ustvarjamo demenci prijazno družbo in osebam z demenco in njihovim svojcem omogočamo kakovostnejše življenje.

Na voljo je mreža demenci prijaznih točk, ki osvešča tudi zaposlene v trgovinah, bankah, poštah in javni upravi, kakšna je ustrezna komunikacija

Demenca je bolezen, ki ne poseže samo v doživljajski svet bolnika, ampak tudi v življenje njegove okolice. Zato Združenje za pomoč pri demenci Spominčica širi mrežo demenci prijaznih točk po vsej Sloveniji. Namenjene so osebam z demenco, njihovim svojcem in drugim, ki prihajajo v stik z osebami z demenco. Predsednica Spominčice Štefanija Lukič Zlobec poudarja, da s temi točkami ustvarjamo demenci prijazno družbo in osebam z demenco in njihovim svojcem omogočamo kakovostnejše življenje.

“Za svojce je najbolj pomembno, da imajo čim več informacij o bolezni, njenem poteku ter o težavah, ki jih je mogoče pričakovati zaradi napredovanja bolezni.”

 

Jana Bajželj