Med slovenskimi avtohtonimi pasmami so tudi predstavniki drobnice - bovška ovca, istrska pramenka - istrijanka, belokranjska pramenka, jezersko-solčavska ovca in drežniška koza. Reja drobnice je ena od okolju prijaznejših oblik živinoreje. Ovce in koze pa kmetje redijo predvsem na območjih z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost. Kako tem živalim zagotoviti primeren življenjski prostor in kako poskrbeti za njihovo zdravje, bomo povedali v četrtkovem Svetovalnem servisu. Z nami bo izr. prof. Jože Starič, dr. vet. med., z Veterinarske fakultete v Ljubljani, pridružite pa se nam lahko tudi vi. Pišite nam na radioprvi@rtvslo.si ali pokličite med oddajo!

Med slovenske avtohtone pasme spadajo bovška ovca, istrska pramenka – istrijanka, belokranjska pramenka, jezersko-solčavska ovca ter drežniška koza

Med slovenskimi avtohtonimi pasmami so tudi predstavniki drobnice – bovška ovca, istrska pramenka – istrijanka, belokranjska pramenka, jezersko-solčavska ovca in drežniška koza. Reja drobnice je ena od okolju prijaznejših oblik živinoreje. Ovce in koze pa kmetje redijo predvsem na območjih z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost. Kako tem živalim zagotoviti primeren življenjski prostor in kako poskrbeti za njihovo zdravje? Svetuje izr. prof. Jože Starič, dr. vet. med., z Veterinarske fakultete v Ljubljani.

Andreja Gradišar