Adrijan Novak poje naprej, torej glavno štimo in igra kontrabas na lok, Brane Šmid je prva štima, Ljubo Kovačič, je tudi prva štima, Nikolaj Štern poje čez, Roman Zupanec poje čez in Andrej Rogelj poje čez, Matej Ostović je bas štima in igra violino, Miha Naglič je tudi bas štima, Matija Koritnik pa je bas-bariton štima in igra klarinet, Vinko Jenšterle - Cene igra diatonično harmoniko. Tak je sestav pevcev in godcev s skupnim imenom KRANJSKI FURMANI. V slovenskem glasbenem življenju so to zadnji ostanki čvrstega, harmonsko ubranega večglasnega moškega petja ljudskih pesmi in spretnega godčevskega muziciranja starih plesnih viž. Skupino desetih mož odlikujejo tudi iskreni medsebojni odnosi in močan čut pripadnosti. Skupaj se harmonsko uglašujejo že 23 let. Prvič so se zbrali 28. decembra 1995 v želji, da bi na Primskovem pri Kranju obnovili tradicijo koledovanja. Tako vsa leta opravljajo tudi plemenito koledniško poslanstvo. Kranjski furmani so izdali novi zvočni album in na svojo predstavitev povabili več skupin dobrih pevcev: ljudske pevke Bodeče neže iz Kranja, pevke in pevce Zarja iz Račne pri Grosupljem, Fante z vasi iz Škocjana na Dolenjskem in Kapelske pube iz Kapele pri Brežicah. Ubrano petje je zajelo noč na Primskovem. Vzdušje posreduje oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi. Pripravlja Simona Moličnik.

Zadnji ostanki čvrstega, harmonsko ubranega večglasnega moškega petja ljudskih pesmi na Slovenskem.

Adrijan Novak poje naprej, torej glavno štimo in igra kontrabas na lok, Brane Šmid je prva štima, Ljubo Kovačič, je tudi prva štima, Nikolaj Štern poje čez, Roman Zupanec poje čez in Andrej Rogelj poje čez, Matej Ostović je bas štima in igra violino, Miha Naglič je tudi bas štima, Matija Koritnik pa je bas-bariton štima in igra klarinet, Vinko Jenšterle – Cene igra diatonično harmoniko. Tak je sestav pevcev in godcev s skupnim imenom KRANJSKI FURMANI.

V slovenskem glasbenem življenju so to zadnji ostanki čvrstega, harmonsko ubranega večglasnega moškega petja ljudskih pesmi in spretnega godčevskega muziciranja starih plesnih viž. Skupino desetih mož odlikujejo tudi iskreni medsebojni odnosi in močan čut pripadnosti. Skupaj se harmonsko uglašujejo že 23 let. Prvič so se zbrali 28. decembra 1995 v želji, da bi na Primskovem pri Kranju obnovili tradicijo koledovanja. Tako vsa leta opravljajo tudi plemenito koledniško poslanstvo.

Kranjski furmani so izdali novi zvočni album in na svojo predstavitev povabili več skupin dobrih pevcev: ljudske pevke Bodeče neže iz Kranja, pevke in pevce Zarja iz Račne pri Grosupljem, Fante z vasi iz Škocjana na Dolenjskem in Kapelske pube iz Kapele pri Brežicah. Ubrano petje je zajelo noč na Primskovem. Vzdušje posreduje oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi.

Simona Moličnik