V tokratni Priimkovni delavnici si oglejmo priimek Milošević. Med priimki v Sloveniji je ta priimek, pisan s končnim mehkim ć-jem, na 771. mestu. Po podatkih Statističnega urada RS se je 1. 1. 2017 s priimkom Milošević podpisovalo 437 prebivalcev in prebivalk Slovenije, največ, več kot četrtina, v osrednjeslovenski regiji, sledijo podravska, obalno‑kraška in savinjska regija. O priimku smo se pogovarjali z zdravnikom Milošem Miloševićem. Vabljeni k poslušanju!

Rojstno ime Miloš je tvorjenka iz pridevnika míl ali iz imenske podstave *Mil, ki je nastala po krajšanju slovanskih zloženih imen s to sestavino, npr. Milogost, Milomir, Milorad, Miloslav, Bratomil, Bogomil.

V tokratni Priimkovni delavnici si oglejmo priimek Milošević. Med priimki v Sloveniji je ta priimek, pisan s končnim mehkim ć-jem, na 771. mestu. Po podatkih Statističnega urada RS se je 1. 1. 2017 s priimkom Milošević podpisovalo 437 prebivalcev in prebivalk Slovenije, največ, več kot četrtina, v osrednjeslovenski regiji, sledijo podravska,  obalno‑kraška in  savinjska regija. O priimku smo se pogovarjali z zdravnikom Milošem Miloševićem. Vabljeni k poslušanju!

Prvi