Tokrat poslušamo EP ploščo "A side of the Story" mlade novomeške skupine MRFY, z nami pa se pogovarja pevec in kitarist skupine Gregor Strasbergar.

Poslušamo EP ploščo novomeških indierockerjev A side of the Story

S Pesmijo v žepu se nam v tokratni oddaji pridružuje mlada novomeška zasedba MRFY. Sestavljajo jo vokalist in kitarist Gregor Strasbergar, kitarist Tomaž Zupančič, baskitarist Lenart Merlin in bobnar Rok Klobučar. Gregor, ki je hkrati tudi avtor pesmi, bo v imenu benda predstavil njihovo malo ploščo A side of the Story.

Svojo glasbo zdaj aktivno predstavljajo po vsej Sloveniji in se potrudijo za vsak koncert posebej:

“Potem se ti zdi, kot da vse to, kar si vložil, pa vsa ta odrekanja ali pa neka predanost se ti potem poplača. In ta občutek je res hud, ampak ne traja pa dolgo. To je potem ta, ne vem, ali bi rekel problem ali tudi v bistvu dobra stvar, da pač se imaš ful hudo potem tisti večer, ko si naredil dober špil, potem drugi dan te pa zabije. Pa si potem spet v neki čudni melanholiji … Je pa produktivno potem.”

Gregor Strasbergar

MRFY k glasbi pristopa kot k priložnosti za celostno zgodbo; veliko pozornosti namreč fantje posvečajo tudi multimedijskim vsebinam. Vendar, kot pravijo, ni nevarnosti, da bi ob tem glasba ostala v ozadju:

“Vsak predalček zase se zapolni. Ni zdaj tukaj en predal pa ko je napolnjen, potem ni več prostora. Imaš predal za muziko, predal za videe, predal za socialna omrežja in v vsakem tem predalčku imamo mi neke svoje fore, nek svoj izraz. In se mi zdi, da skupek vsega tega je potem MRFY. In to ljudje cenijo oziroma jim je kul.”

Gregor Strasbergar

Teja Klobčar