3. mednarodni filmski festival Kinotrip pripravljajo mladi za mlade

Danes svoja vrata odpira 3. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade. Program so tudi letos izbrali mladi člani Kinotripovega filmskega kluba. Festival Kinotrip se bo odvijal v Kinodvoru vse do sobote, prinaša pa osem celovečernih filmskih zgodb, en program kratkih filmov in številne spremljevalne dejavnosti. V oddaji tudi o tem, kako gledajo filme, kakšni filmi jih prepričajo in kaj film potrebuje, da ga mladi uvrstijo v festivalski program.

Medtem, ko se je v Kinu Dvor odvijalo odprtje festivala, se nam je del ekipe Kinotripa, pridružil v studiu Prvega programa. Dekleta so predstavila program, ki so ga izbrali mladi ‘filmoljubi’ ob pomoči mentorice Žive Jurančič. V štirih dneh festivala si boste lahko ogledali filme različnih zvrsti, žanrov, vsebin, dolžin in držav sveta. Vsi pa prikazujejo zgodbe mladih in teme, ki so mladim pomembne. Kinotripovke Mina, Ajda in Sara so izpostavile naslednje: Thelma, norveški film z nadnaravnimi elementi, letnik 2017, Kes, slovitega britanskega režiserja Kena Loacha iz leta 1969 in novost letošnjega festivala, program Kinotripčič, ki prinaša 4 kratke filme z Japonske, Španije, ZDA in Hrvaške.

Namen kluba Kinotrip je predvsem ponuditi možnost mladim, da se z vrstniki pogovarjajo o filmih, ki so si jih ogledali. Dekleta so se vsa strinjala:

Ne morem verjet, kako različno lahko 16 najstnikov vidi isti film!

Festival Kinotrip bo potekal vse do sobote 31. 3. 2018.

Lea Ogrin