Povprečen Slovenec letno poje 65 kilogramov kruha, po slovenskih domovih pa se ga dnevno speče 34 tisoč kilogramov. Kako zamesiti najboljše testo, speči najbolj hrustljavo skorjo in kakšne so stare/nove tehnike peke kruha, ki ne pozna bližnjic? V petkovem Svetovanem servisu bo na vaša vprašanja odgovarjal trzinski mlinar in pek Miha Krejan. Pišite na radioprvi@rtvslo.si, pošljite SMS sporočilo ali pokličite med oddajo.

Povprečen Slovenec letno poje 65 kilogramov kruha, po slovenskih domovih pa se ga dnevno speče 34 tisoč kilogramov. Kako zamesiti najboljše testo, speči najbolj hrustljavo skorjo in kakšne so stare/nove tehnike peke kruha, ki ne pozna bližnjic? V petkovem Svetovanem servisu bo na vaša vprašanja odgovarjal trzinski mlinar in pek Miha Krejan. Pišite na radioprvi@rtvslo.si, pošljite SMS sporočilo ali pokličite med oddajo.

Nadia Petauer