Stavkovni val se nadaljuje

Sremljamo stavko medicinskega in negovalnega osebja v vseh zdravstvenih in socialnih zavodih

foto: Prvi

Nadaljuje se stavkovni val, po policistih tokrat stavka medicinsko in negovalno osebje v vseh zdravstvenih in socialnih zavodih; v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, domovih za starejše, centrih za socialno delo, varstveno-delovnih centrih, pa tudi v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in Nacionalnem laboratoriju za okolje in hrano.

Stavka v Mariboru:

V Splošni bolnišnici Franca Derganca Nova Gorica ni bilo težko prepoznati, da poteka stavka. Zaposleni so ni namreč na delovna oblačila nalepili napis STAVKAM. Stavkali so vsi kadri, razen zdravnikov.

Tudi v Obalnem domu upokojencev Koper danes opozarjajo na svoj položaj. V nočni izmeni sta le dva in skrbita za 170 stanovalcev.

Današnji stavki se je pridružil tudi Javni zavod Kraške lekarne, ki sicer deluje v sedmih občinah – od Ilirske Bistrice do Komna.

Mnenja mimoidočih pred Zdravstvenim domom Ljubljana na Metelkovi.

Pred največjim slovenskim zdravstvenim zavodom v Sloveniji, ljubljanskim UKC, so se dopoldne zbrale medicinske sestre, babice, bolničarji pa tudi strežnice in drugi zaposleni. njihove zahteve so:

Svoje pravice zahtevajo tudi medicinske sestre, reševalci in drugo osebje v bolnišnicah. To so njihovi nagovori pred ljubljanskim Kliničnim centrom.

Kako naprej? Snežana Ilijaš v pogovoru z voditeljico Jano Bajželj: