Kantavtor Tomaž Domicelj bo v kratkem praznoval sedemdeset let, tokrat pa v Pesmi v žepu predstavlja nekaj svojih novih pesmi, ki jih je v preteklih mesecih posnel za Radio Slovenija.

Poslušamo nove pesmi

Pred mikrofon Prvega smo tokrat povabili kantavtorja Tomaža Domicelja. Letos je praznoval sedemdeset let, a mu ustvarjalna žilica ne da miru – o čemer se lahko prepričamo na lastna ušesa. Poslušali bomo namreč nekaj nekaj novih pesmi, ki jih je v začetku tega leta posnel za Radio Slovenija.  V njih ostaja zvest akustični kitari in orglicam, a se ne brani niti kakšnega drugega glasbenega prijema. Vsebinsko pa ohranja ostrino in – kot dober viski – ni z leti nič šibkejši, le žlahtnejši.

“Jaz reagiram – včasih takoj, včasih post festum – in iz tega ven izbruhnejo neke moje pesmi. Velikokrat pa tudi vidim, da hočem ostalim ljudem nekaj dopovedati. In seveda se jih nič ne prime. Saj to je že Dylan ugotovil. To so že Stonesi ugotovili. To je veliko ljudi ugotovilo. Tisti, ki so hoteli s pesmimi svet spreminjat, so ali sami sebe uničili ali so šli pa čisto v drugo smer. No, in jaz sem ta druga kategorija, hvala bogu …”

Tomaž Domicelj

Teja Klobčar