V noči s sobote na nedeljo vas na Prvem pri telefonu spet pričakuje Mojca. Za to – še dobro! – ne potrebujete nobene napotnice, za katero bi ministrstvo za zdravje lahko kaznovalo vašega osebnega zdravnika. Vsi ste dobrodošli, zdravi in bolni, stari in mladi.

Za to – še dobro! – ne potrebujete nobene napotnice, za katero bi ministrstvo za zdravje lahko kaznovalo vašega osebnega zdravnika. Vsi so dobrodošli, zdravi in bolni, stari in mladi.

Nočni pogovori so bili res zanimivi.
Branko iz Celja je pripravil kup svojih zgodb o tem, kako so živali v resnici pametne, samo mi tega po navadi ne opazimo. Kako je pobegli zajček prišel nazaj na njegov klic, pa sraka Piki po deževnika, ki ga je dobil pri prekopavanju vrta, kako je čebela pičila ribo in jo omamila. »Če imaš rad živali, imaš rad življenje,« pravi Branko.

82-letni Stane iz Bukovca pri Mariboru ima v ribniku krapa, ki priplava k njemu, da bi ga pobožal. Pa dve domači veverici. Tudi zato išče možnost, da jima z ženo, ko bo starost pokazala zobe, ne bi bilo treba v dom. Pustil je številko (031 593 196), če se najde kaka ločenka, ki bi želela spremeniti okolje, vdova, mlajša (60 let) upokojenka. Potrebovala bi nekoga, ki bi hotel živeti z njima in jima omogočil, da bi ostala doma.

Stanka iz Novega mesta opaža, kako ljudje preveč čepimo doma, premalo hodimo v naravo. Ta nas zdravi, osveži, da voljo do življenja pa še družbo najdemo.

Rado iz Ljubljane, 60 let, je pred desetimi leti med meditacijo doživel stik z Bogom. Poleg »stalne dobre družbe« je Rado takrat dobil tudi zdravilne sposobnosti, tako da ga v službi imenujejo kar doktor. Tehniku je pustil svojo številko – v eter je ni hotel dati – in kar precej ljudi je klicalo zanjo.

V drugi uri je popotnik Niko iz Idrije zastavil uganko. Kralj je želel zapustiti kraljestvo enemu od dveh sinov. Odjezdila naj bi v puščavo in tisti, čigar konj bo zadnji prišel skozi mestna vrata, bo dobil krono. Po nasvet sta šla k puščavniku in ta je takoj našel rešitev. Kakšno? Rešitev uganke bo Niko povedal v naslednji nočni 17. marca.

Mojca Blažej Cirej