Tudi tokrat lahko ob izteku tedna prisluhnete odzvenu nekaterih dogodkov iz sveta. Deset let po razglasitvi samostojnosti Kosova so v Prištini dobili slovensko podporo kosovski zunanjepolitični prioriteti, to je približevanju evroatlantskim integracijam. Predsednika Srbije in Hrvaške sta opravila mučno srečanje, njun pogled v svetlejšo skupno prihodnost namreč meglijo številna nerešena vprašanja, ki se vlečejo vse od razpada nekdanje skupne države. Od takrat pa – torej že več kot dve desetletji in pol – se vleče tudi vprašanje nedorečene meje med Slovenijo in Hrvaško. V Labirintih sveta bodo zavili tudi ven iz naše bližnje soseske. Avtor: Luka Robida.

V Prištini dobili slovensko podporo kosovski zunanjepolitični prioriteti, predsednika Srbije in Hrvaške sta opravila mučno srečanje

Tudi tokrat lahko ob izteku tedna prisluhnete odzvenu nekaterih dogodkov iz sveta. Deset let po razglasitvi samostojnosti Kosova so v Prištini dobili slovensko podporo kosovski zunanjepolitični prioriteti, to je približevanju evroatlantskim integracijam. Predsednika Srbije in Hrvaške sta opravila mučno srečanje, njun pogled v svetlejšo skupno prihodnost namreč meglijo številna nerešena vprašanja, ki se vlečejo vse od razpada nekdanje skupne države. Od takrat pa – torej že več kot dve desetletji in pol – se vleče tudi vprašanje nedorečene meje med Slovenijo in Hrvaško. V Labirintih sveta bodo zavili tudi ven iz naše bližnje soseske.

Luka Robida