Jožica Rejec, doktorica elektrotehnike, ki se je po 12 letih uspešnega vodenja podjetja Domel, s 1. januarjem upokojila, bo gostja sredinega intervjuja. Uveljavila je moderne načine vodenja, kot je upoštevanje zaposlenih, skrb za talente in spodbujanje inovativnega ozračja. Verjame, da je solastništvo zaposlenih dobro za razvoj in rast podjetij. In tudi, da brez ustvarjalnosti in ambicioznosti ne prideš nikamor. Nima potrebe po zadovoljevanju lastnega ega, skupne cilje zna postaviti pred osebne. Zvesto se drži načela: »Ne sodi in ne obsojaj, če nisi hodil v čevljih drugega.«

Prejemnica priznanja za življenjsko delo na področju managementa poudarja, da brez ustvarjalnosti in ambicioznosti ne prideš nikamor

Jožica Rejec, doktorica elektrotehnike se je po 12 letih uspešnega vodenja podjetja Domel z letošnjim januarjem upokojila. Uveljavila je moderne načine vodenja, kot je upoštevanje zaposlenih, skrb za talente in spodbujanje inovativnega ozračja. Verjame, da je solastništvo zaposlenih dobro za razvoj in rast podjetij.

“Če znamo na pravi način kombinirati žensko in moško razmišljanje, lahko pridemo do najboljših rezultatov. Vzpostaviti je treba zaupanje, spoštovati različnost, veljati mora avtoriteta argumentov, in ne avtoriteta nazivov. Na ta način bomo zagotovo prišli do najboljših rešitev.”

Nima potrebe po zadovoljevanju lastnega ega, skupne cilje zna postaviti pred osebne. Pravi, da je investicija v ljudi, najboljša naložba v prihodnost.

“Pri uvajanju sprememb, je večina zadržana, nekateri smo jim pa naklonjeni. Najprej je treba predstaviti idejo, dati prave informacije, ljudem in idejam dati dovolj časa ter pritegniti sodelavce k sodelovanju. Če bodo vsi čutili, da prispevajo in pripomorejo k realizaciji novosti, potem stvari bistveno lažje in hitreje stečejo.”

Bojan Leskovec