Radijski ringaraja

Kako koristno izkoristiti prosti čas?

Tudi srednji vek in čevljarstvo sta lahko konjička

dsc03077
foto: Tadeja Bizilj

Skupina Ptičkov iz Vrtca pod Gradom šteje več kot 20 otrok. Ti v vrtcu pridno sodelujejo, pozorno poslušajo, doma postorijo vse, kar jim starši naročijo – vmes pa jim seveda ostane kar nekaj prostega časa. Vas zanima, kaj nekateri od njih najraje počnejo takrat? Radi igrajo družabne igre, vmes tudi malo pomigajo in potelovadijo, z vzgojiteljico Barbaro in starši pa gredo marsikdaj tudi na sprehod.

Učenci 4.a razreda ljubljanske Osnovne šole Trnovo pravijo, da v prostem času radi zavijejo tudi v kakšen muzej. Skupaj z učiteljico Karmen so obiskali Mestni muzej in si ogledali srednjeveško Ljubljano. Vitez Jurij in šuštar Bruno sta jim razkazala razstavo in razkrila marsikatero skrivnost srednjeveškega življenja, četrtošolci pa so se tudi sami preizkusili v čevljarski delavnici kot vajenci v izdelovanju čevljev, torbic in mošnjičkov, si spletli zapestnico in zapisali svoje ime s pravim peresom.

Poseben nagradni izziv smo v tokratni oddaji zastavili tudi našim najmlajšim poslušalcem. Z malo domišljije narišite svojo srednjeveško Ljubljano in z malo sreče bodo vaše risbice lepo nagrajene. Še naš naslov, kamor lahko pošljete vaše male umetnine: Radio Slovenija, Radijski ringaraja, 1550 Ljubljana.