Prvi dan največjega sejma zabavne elektronike v Las Vegasu je zaznamovalo močno deževje. To je preprečilo Googlu, da bi odprl svojo prvo stojnico na tej odmevni prireditvi, saj jo je zalila voda. Zoprna nevšečnost za podjetje, ki trdi, da z zbiranjem podatkov lahko predvidi potrebe svojih uporabnikov. Več o novostih v prispevku Urške Henigman.

Med najbolj vročimi produkti na sejmu CES govorni asistenti

Več tisoč ljudi se je včeraj zgrnilo v Las Vegas, kjer se je uradno začel mednarodni sejem potrošniške elektronike Consumer Electronics Show. CES je eden največjih sejmov na svetu – lani ga je obiskalo več kot 184 tisoč ljudi, udeležba pa je vsako leto večja. Letos so v ospredju govorni asistenti. Tehnološka analitičarka za CNet Lexy Savvides pojasnjuje:

“S temi asistenti lahko počnete veliko stvari. Najdete jih v številnih napravah v pametnem domu, denimo v pametnih zvočnikih. Letos pa jih lahko najdemo tudi v televizijah, v hladilnikih.”

Sicer pa se na sejmu poleg primarno tehnoloških podjetij predstavljajo tudi igralci z drugih področij. Algoritmi in umetna inteligenca namreč korenito spreminjajo vse več področij.

Urška Henigman