Tokratne vreče sreče so polne različnih slovenskih dobrot ter kulinaričnih presežkov. Potica je simbol slovenskega prazničnega jedilnika, ambasadorka Slovenije in zdaj je pripravljeno, da jo država na evropski ravni zaščiti kot zajamčeno tradicionalno posebnost. Slovenska potica bo lahko pripravljena kjer koli po svetu, a po strogo določeni recepturi, z določeno obliko in z enim od petih nadevov. Pomen potice kot slovenske ambasadorke je odmeval že v času, ko je papež Frančišek ob obisku ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegove soproge Melanie prvo damo ZDA povprašal prav o tej slovenski sladici. Temu, da je slovenska potica postala kulinarična zvezda v vatikanskih palačah in v Beli hiši, je botroval naš rimski dopisnik Janko Petrovec, ko je “identificiral” potico in poskrbel, da potica ni postala pica. Spomnili vas bomo tudi na “teransko vojno”, meddržavno sodelovanje pri zaščiti oljčnega olja, prejemnico naziva “World’s Best Female chef” in količine zavržene hrane, ki so še vedno enormne.

Dišeče vreče sreče se lotevajo teranske vojne, najboljše "kuharice" na svetu in seveda potice.

Današnje vreče sreče so polne različnih slovenskih dobrot ter kulinaričnih presežkov. Potica je simbol slovenskega prazničnega jedilnika, ambasadorka Slovenije in zdaj je pripravljeno, da jo država na evropski ravni zaščiti kot zajamčeno tradicionalno posebnost. Slovenska potica bo lahko pripravljena kjer koli po svetu, a po strogo določeni recepturi, z določeno obliko in z enim od petih nadevov.
Pomen potice kot slovenske ambasadorke je odmeval že v času, ko je papež Frančišek ob obisku ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegove soproge Melanie prvo damo ZDA povprašal prav o tej slovenski sladici. Temu, da je slovenska potica postala kulinarična zvezda v vatikanskih palačah in v Beli hiši, je botroval naš rimski dopisnik Janko Petrovec, ko je “identificiral” potico in poskrbel, da potica ni postala pica.

Spomnili vas bomo tudi na “teransko vojno”, meddržavno sodelovanje pri zaščiti oljčnega olja, prejemnico naziva “World’s Best Female chef” in količine zavržene hrane, ki so še vedno enormne.

Bojan Leskovec