Ob petnajstletnici festivala Kantfest se v Pesmi v žepu pogovarjamo z dolgoletnim organizatorjem festivala, kantavtorjem Petrom Andrejem. O pobudi za nastanek festivala in njegovih začetkih pa bo spregovorila tudi kantavtorica Ksenija Jus. Zakaj potrebujemo kantavtorski festival in s čim nam je postregel v preteklem desetletju in pol, poslušamo v tokratni oddaji.

Pred festivalom Kantfest International 2017 se sprašujemo, zakaj takšen festival pri nas potrebujemo in kakšen je izkupiček prvih petnajstih let

Prvi novembrski konec tedna bo v Rušah v znamenju 15. festivala Kantfest International. Festival ob pomoči nekaterih ključnih imen slovenskega kantavtorstva (med drugim Janija Kovačiča in Adija Smolarja) že petnajst let spodbuja domače in tuje kantavtorje, da predstavijo svoje nove pesmi in se potegujejo za prestižne nagrade – kante. V Pesmi v žepu je z nami dolgoletni organizator Kantfesta, kantavtor Peter Andrej, pridružuje pa se mu še pobudnica festivala, kantavtorica Ksenija Jus. Zakaj sploh potrebujemo kantavtorski festival in s čim nam je postregel v preteklem desetletju in pol, poslušamo v tokratni oddaji.

Teja Klobčar