Naši novinarji so bili tako v taboru Boruta Pahorja kot Marjana Šarca. V studiu je voditeljica Jolanda Lebar z gostoma doktorjem Matevžem Tomšičem in doktorjem Tomažem Deželanom analizirala tri tedne kampanje pred drugim krogom, vedenje političnih strank v kampanji, skratka vse, kar se je v nedeljo zgodilo.

Analize in prvi odzivi v posebni povolilni oddaji

Ko so volilni odbori še šteli oddane glasove na predsedniških volitvah, smo na Prvem programu v POVOLILNI ODDAJI čakali, kdo bo novi predsednik države. Naši novinarji so bili tako v taboru Boruta Pahorja kot Marjana Šarca. V studiu je voditeljica Jolanda Lebar z gostoma doktorjem Matevžem Tomšičem in doktorjem Tomažem Deželanom analizirala tri tedne kampanje pred drugim krogom, vedenje političnih strank v kampanji, skratka vse, kar je v nedeljo zgodilo.

Tudi prihodnjih 5 let bo na čelu države Borut Pahor. Predsedniške volitve je zaznamovala najtesnejša zmaga doslej in zgodovinsko nizka udeležba. Pahor je v zmagovalnem nagovoru nakazal, da bo nadaljeval zdajšnjo politiko, a nekaj sprememb je pričakovati, predvsem zaradi kritik, ki so letele nanj med kampanjo. Pahorjev protikandidat, kamniški župan Marjan Šarec, pa je kljub porazu skoval precejšen politični kapital, ki ga utegne unovčiti prihodnje leto.

Prvi odziv Boruta Pahorja:

Prvi odziv Marjana Šarca:

 

Jolanda Lebar