Preživele žrtve balkanskega rablja Ratka Mladiča ter sorodniki in prijatelji žrtev so zadovoljni z razsodbo Haaškega sodišča, kot zadostitev pravičnosti. Želja nekaterih od njih, da bi to prispevalo k ustavitvi človeške neumnosti in nasilja, pa se s tem zagotovo ne bo uresničila. Zadnji tedni kljub temu, vendarle vzbujajo več optimizma. Z odstopom diktatorskega predsednika Roberta Mugabeja, so prebivalci Zimbabveja dobili novo priložnost. Skupen jezik so našli tudi razdeljeni Palestinci. Rusija, Iran in Turčija pa poskušajo postaviti nove temelje za iskanje sprave v od vojne razdejani Siriji. Več z Rajko Pervanje.

Želja, da bi to prispevalo k ustavitvi človeške neumnosti in nasilja, pa se s tem zagotovo ne bo uresničila. A zadnji tedni kljub temu vzbujajo več optimizma

Preživele žrtve balkanskega rablja Ratka Mladiča ter sorodniki in prijatelji žrtev so zadovoljni z razsodbo Haaškega sodišča, kot zadostitev pravičnosti. Želja nekaterih od njih, da bi to prispevalo k ustavitvi človeške neumnosti in nasilja, pa se s tem zagotovo ne bo uresničila. Zadnji tedni kljub temu, vendarle vzbujajo več optimizma. Z odstopom diktatorskega predsednika Roberta Mugabeja, so prebivalci Zimbabveja dobili novo priložnost. Skupen jezik so našli tudi razdeljeni Palestinci. Rusija, Iran in Turčija pa poskušajo postaviti nove temelje za iskanje sprave v od vojne razdejani Siriji.

Rajka Pervanje