Prva vrsta

Samuel Blues

Bluesovski navdušenec Samo Pivač

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Robert Johnson, Tom Waits, Nirvana… To je le nekaj ultimativnih glasbenih vzornikov Sama Pivača, ki v svetu glasbe nastopa z imenom Samuel Blues. Dvaindvajsetletni študent Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, s posebno poudarjeno nadarjenostjo za glasbeno umetnost, prihaja iz Blejske Dobrave pri Jesenicah. Samo je predan dobri in kakovostni glasbi. K poslušanju izbranega nabora glasbenih ustvarjalcev, ga je napeljal njegov oče, sicer ročni izdelovalec glasbil in glasbene opreme. To je zanj poseben sprostitveni konjiček, tako kot je za Samota igranje kitare in petje. Čeprav zanj lahko zapišemo, da je multiinstrumentalist, saj je prav tako odličen basovski kitarist in bobnar. Sijajen posluh pa je pri njem zaznati tudi takrat, ko igra klavir ali orglice. Saumel blues ima tri posnete albume v angleškem, kmalu pa izide še četrti, s pesmimi v slovenskem jeziku. Zvrst glasbe, ki jo igra, pa je Samuel Blues poimenoval kar “Grunge-Blues-Psihadelija”.

Na nastopu v studiu 13 Radia Slovenija nam je ta mladi glasbeni kreativec odigral tri avtorske pesmi s prejšnjih treh albumov, za poslušalce Prvega pa je premierno izvedel še čisto novo instrumentalno skladbo Pral’nca.