V teh dneh 26 mladih, med katerimi so tudi begunci in 8 mladinskih voditeljev iz Slovenije, Hrvaške in Nemčije, v medkulturnem okolju na Pokljuki kakovostno preživlja poletje. Namen mednarodne mladinske izmenjave »Skupaj zmoremo!« je spodbuditi neformalno učenje, medkulturno sodelovanje, medvrstniško učenje in usvajanje socialnih veščin. Mladi raziskujejo tematike identitete, medkulturnosti in migracij ter jih izražajo preko različnih medijev, kot so fotografija, video, gledališče, likovna umetnost in pisana beseda. Kakšni so dnevi na taboru, kakšne vrednote si delijo prav vsi od njih, ne glede na narodnost, veroizpoved in druge osebne okoliščine, kako so se povezali z lokalnimi prebivalci in katere lepote Slovenije so že odkrili, slišite v četrtek med pol dvanajsto in dvanajsto.

V teh dneh 26 mladih iz Slovenije, Hrvaške in Nemčije, med katerimi so tudi begunci, in 8 mladinskih voditeljev v medkulturnem okolju na Pokljuki kakovostno preživlja poletje. Namen mednarodne mladinske izmenjave »Skupaj zmoremo!« je spodbuditi neformalno učenje, medkulturno sodelovanje, medvrstniško učenje in usvajanje socialnih veščin. Mladi raziskujejo tematike identitete, medkulturnosti in migracij ter jih izražajo preko različnih medijev, kot so fotografija, video, gledališče, likovna umetnost in pisana beseda. Kakšni so dnevi na taboru, ki poteka sredi gozda v taborniški koči,kakšna kosila in večerje pripravljajo, kakšne delavnice zapolnjujejo njihov dan? In katere vrednote si delijo prav vsi od njih, ne glede na narodnost, veroizpoved in druge osebne okoliščine? Pred mikrofon smo povabili Tjašo Arko in Jako Kovača iz Slovenske filantropije, ki je pripravila to izmenjavo, mlade iz Slovenije, Nemčije in Hrvaške, ki se jo udeležujejo, 15-letnega begunca iz Afganistana, ki živi v Postojni, ter Martina Sorgeja, predstavnika nemške organizacije Association Spielkultur Berlin-Buch.

Kaj se bodo do 18. avgusta naučili, kaj doživeli in kaj izdelali, bodo javnosti pokazali na posebnem mednarodnem dogodku v sredo, 16. avgusta (od 17ih do 20ih) v Grajskem parku Vitez v Logatcu, ko bodo obiskovalce povabili v svojo družbo.

Špela Šebenik, Tadeja Bizilj