Posledice neurja v Idriji in Ilirski Bistrici

foto: rtvslo.si/BoBo

Dan po hudi uri je razkril vse razsežnosti včerajšnje nevihte s silovitim vetrom in točo tudi do velikosti jajca. Razdejanje je največje v blokovskem naselju v Spodnji Idriji, kjer gasilci nadaljujejo sanacijo poškodovanih streh. Škoda na objektih in avtomobilih je velika.

Čeprav je nevihta trajala le približno 10 minut, je povzročila pravo razdejanje. Prebivali Spodnje Idrije danes čistijo okolico hiš in blokov, gasilci pa nadaljujejo prekrivanje poškodovanih streh in odstranjevanje podrtih dreves. O poškodovanih strehah so poročali tudi z Vojskega, Kanomlje, Godoviča in Dol. Toča je klestila tudi po vrtninah in poljščinah. Kolikšna je, bo znano v prihodnjih dneh, ko bo šla na teren tudi komisija za ocenjevanje škode, je iz idrijskega poročala Nina Brus.

Včerajšnje neurje s točo je močno prizadelo tudi občino Ilirska Bistrica. Poškodovanih je bilo 70 streh, številni avtomobili, drevesa, poljščine in vrtnine. Najbolj prizadeta so bila naselja Brce, Podstenje, Šembije, Topolc, najhuje pa je bilo v vasi Zarečje, kjer so gasilce poklicali več kot 30 – kat. Po prvih ocenah pa bo škoda samo pri tistih, ki so na pomoč poklicali gasilce in civilno zaščito, presegala 400.000 evrov.