Poletni počitniški dnevi so kot nalašč za branje - v senci na plaži, na domačem vrtu v viseči mreži, v deževnih dneh pa tudi v dnevni sobi na kavču. Kakšne knjige so všeč najstnikom, kaj najraje prebirajo, kakšni knjižni junaki jih pritegnejo pa tudi, katere mladinske knjige so v knjižnicah v poletnih mesecih najbolj izposojene, ste lahko slišali v tokratni oddaji Hudo!.

Poletni počitniški dnevi so kot nalašč za branje – v senci na plaži, na domačem vrtu v viseči mreži, v deževnih dneh pa tudi v dnevni sobi na kavču. Kakšne knjige so všeč najstnikom, kaj najraje prebirajo, kakšni knjižni junaki jih pritegnejo pa tudi, katere mladinske knjige so v knjižnicah v poletnih mesecih najbolj izposojene, ste lahko slišali v tokratni oddaji Hudo!.

O tem, kakšne bralne navade imate danes otroci in mladostniki, je povedala več knjižničarka Suzana Horvat Perne iz Mestne knjižnice Ljubljana.

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka projekta Poletavci – Poletni bralci, sodelujejo pa tudi knjižnice na Vrhniki, v Radovljici, Črnomlju, Dolu pri Ljubljani, Litiji pa Logatcu, Medvodah, Ribnici, Šentjurju, Ajdovščini, v Tržiču in Metliki. Projekt spodbuja branje – en mesec otroci in najstniki vsak dan berejo vsaj 30 minut – njegovo sporočilo pa »Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran«. Več pa organizatorka kulturnih dejavnosti Polona Maček.

Polonca Kovač: Vesoljsko jajce ali 1 + 1 = 5
Tudi krokodila sta lahko različna. V živalskem vrtu živita dva krokodila. Prvi je dolg 6 metrov, sivo zelene barve in je precej grd. Tudi drugi je dolg 6 metrov, umazano zelene barve in grd. Vse dneve nepremično ležita na skali kot dva hloda pa imata kljub temu kar zanimivo življenje. Ime jima je Mojimir in Vladimir in ne razumeta se vedno najbolje. To pa zato, ker Vladimir jemlje življenje resno, Mojimir ga pa samo uživa.

Katera je njihova najljubša knjiga, so nam povedali AŽBE, PIJA, LENA, URH IN NIKA.

Še nekaj nasvetov za branje je za konec oddaje podala knjižničarka Katja Pinter Željko, ki pravi, da je tudi med poletjem mladih bralcev v Mestni knjižnici Ljubljana kar precej, kar jo zelo veseli.

Tadeja Bizilj