Pred Drugo godbo 2017 – drugič

V tokratni Etnofoniji se ponovno podajamo med izvajalce z letošnjega festivala glasb sveta  Druga godba, ki se bo med 25 in 27. majem odvijal v Piranu in Ljubljani. Druga godba je najstarejši in daleč najpomembnejši slovenski mednarodni festival z etnoglasbenim pečatom. Letos smo dočakali njegovo triintrideseto izdajo. Ugledni slovenski glasbeni dogodek se v zadnjih letih sooča z neprijetnim zategovanjem pasu zaradi upada sredstev dosedanjih financerjev. Na srečo varčevanje nima le negativnih posledic. Res je, da je koncertov najbolj uveljavljenih, tržno preverjenih in dragih imen na Drugi godbi bistveno manj, zato pa ponuja več svežih izzivov, izvajalcev, ki se šele vzpenjajo.

Letos bo v treh dneh festivala nastopilo štirinajst zasedb in izvajalcev. Otvoritveni večer Druge godbe 2017 bo v Piranu 25. maja. Na njem se bo predstavila tudi zasedba vrhunskih italijanskih folk glasbenikov, začetnikov tamkajšnjega folk preporoda izpred več kot pol stoletja.

 

Poslušanje:

  1. SANT’ANTONIO NEL DESERTO Lucilla Galeazzi, Elena Ledda, Ginevra Di Marco, Alessio Lega, Andrea Salvadori, Gigi Biolcati, Riccardo Tesi (Italija)
  2. MAMCHOUT Bargou 08 (Alžirija / Tunizija)
  3. DÜNYA KALESKA Gaye Su Akyol (Turčija)
  4. FEMALE VAMPIRE Jenny Hval (Norveška)
  5. SONG FROM HEAVEN Black String (Južna Koreja)