V pomladnih dneh, ko zunaj vse diši in žvrgoli, je prepovedano biti sam in slabe volje. In kako se temu upreti? Pripravite kakšno šalo, napolnite svoj telefon in po polnoči pokličite za kratek klepet voditeljico Mojco. Boste videli, da se bo vse obrnilo na bolje.

John iz Ljubljane dela v LPP. Povedal je, da ima očeta v domu. Sam je v sobi in plačuje 1.540 evrov! Vsak dan se z njim ukvarja štiri ure.

Tudi navdušeni radioamater Albert soglaša, da so domovi pri nas predragi, še enkrat dražji kot recimo v Bosni. Zato je pred leti nekaj časa bil v domu tam, zdaj pa so ga zdravstvene težave pripeljale nazaj v Slovenijo. V sobi je sam, s penzijo oskrbe ne more pokriti, zato mu doplačuje občina.

Terezija je pred upokojitvijo prodajala zdravilna zelišča na tržnici, tam pri vhodu v ribarnico. Mož je bil velikokrat ljubosumen, ker se je zvečer oprijela knjige in ne njega, ampak izobraževati se je bilo treba. No zdaj je že pet let vdova, zelo ga pogreša. Za polno delovno dobo ima samo 550 evrov pokojnine, tako da še v dom ne more.

Vroča tema – predragi domovi. Naša žalostna resničnost.

Mojca Blažej Cirej