Na dobrodelnost se včasih spomnimo šele, ko sami ali kdo od naših bližnjih potrebuje pomoč. A dobro delo lahko naredimo prav vsak dan – tako, da komu pomagamo pri učenju, pridržimo vrata, ponudimo sedež na avtobusu … O dobrodelnosti in prostovoljcih, ki včasih tvegajo tudi svoje življenje, so z voditeljico Tadejo Bizilj v tokratni oddaji govorili mladi novinarji iz OŠ Polhov Gradec.

Mladi novinarji iz OŠ Polhov Gradec

O prostovoljstvu in dobrodelnosti so danes v oddaji Hudo! razmišljali mladi iz Osnovne šole Polhov Gradec.

Kaj počne prostovoljec in kako lahko vsak od nas kdaj priskoči komu na pomoč, so povedali najmlajši.

Da je prostovoljstvo pomemen člen naše družbe in da pri njem obe strani nekaj dobita, so se strinjali tudi mimoidoči na ulicah Polhovega Gradca.

Damjan Plestenjak, s katerim so mladi posneli intervju, je prostovoljni gasilec že od otroških let. Najprej je bila vse skupaj bolj zabava, a ta ga je potem peljala do odločitve, da bo gasilstvu posvetil tudi svojo poklicno pot.

»Najbolj pomembno je to, da se vsi s prozorišča vrnemo nazaj živi in zdravi.«

Na dobrodelnost se včasih spomnimo šele, ko sami ali kdo od naših bližnjih potrebuje pomoč. A dobro delo lahko naredimo prav vsak dan – tako, da komu pomagamo pri učenju, pridržimo vrata, ponudimo sedež na avtobusu … V Polhovem Gradcu so pred kratkim organizirali dobrodelni koncert z naslovom Za Primoža gre. Več o koncertu so povedali organizatorica in mladi udeleženci.

Za konec pa še kitica našega pesnika Toneta Pavčka:

Na svetu si, da gledaš SONCE.
Na svetu si, da greš za SONCEM.
Na svetu si, da sam SI SONCE
in da s sveta odganjaš – SENCE.

Bodite tudi sami sonce v življenju drugih – ni potrebno veliko – včasih že samo nasmeh, prijazna misel ali stisk roke pa nekomu s tem polepšamo dan.

Tadeja Bizilj