O obšolskih dejavnostih, njihovi ponudbi in izbiri pa tudi o tem, kaj najraje počnejo v prostem času, bodo v tokratni oddaji Hudo! skupaj z voditeljico Tadejo Bizilj razmišljali mladi novinarji iz Osnovne šole Škofja Loka Mesto.

Mladi iz OŠ Škofja Loka Mesto

O obšolskih dejavnostih, njihovi ponudbi in izbiri pa tudi o tem, kaj najraje počnejo v prostem času, so v tokratni oddaji Hudo! skupaj z voditeljico Tadejo Bizilj razmišljali mladi novinarji iz Osnovne šole Škofja Loka Mesto.

Najprej jih je zanimalo, kako prosti čas izkoristijo Škofjeločani.


Že najmlajši iz OŠ Škofja Loka Mesto imajo kar nekaj obšolskih dejavnosti, idej za kratkočasenje pa jim nikoli ne zmanjka.

Na šoli imajo kar nekaj interesnih dejavnosti, ki jih lahko izberejo – a ne le v slovenskem jeziku, tudi angleščino lahko pilijo in se zraven še zabavajo, in to v dramski skupini HOTHEADS, ki jo vodi učiteljica Betka Mahnič.

Na OŠ Škofja Loka Mesto imajo tudi eno najmlajših rockovskih skupin v Sloveniji, ki je sedaj skupaj že več kot pol leta – s članoma skupine Fire skulls so posneli prvi intervju.

“Na rojstnem dnevu smo se povezali in se zmenili, da bi lahko bili skupaj in od prejšnjega poletja smo pravi bend.”

No, za tiste, ki si želijo več aktivnosti pa lahko tudi v okviru šole izberejo program MEPI. Več o njem nam pove učiteljica Li-An Kozmelj.

“Program Mepi zajema štiri področja, to so prostovoljstvo, šport, veščine in pustolovske odprave.”

V današnji uri oddaje Hudo! smo skupaj z mladimi novinarji iz OŠ Škofja Loka Mesto vijugali med interesnimi dejavnostmi in prostočasnimi aktivnostmi – oddaji lahko v celoti prisluhnete zgoraj, obiščite pa nas tudi na naše Facebook strani Program za mlade, kjer vas čakajo nagradna vprašanja in lepe nagrade, ki so jih prinesli Škofjeločani.

Tadeja Bizilj