Če so začimbam v preteklosti pripisovali zdravilne lastnosti, jih danes uporabljamo zgolj kot izboljševalce okusov in zdi se, da smo na njihove blagodejne učinke kar malce pozabili. V tokratnem Svetovalnem servisu smo se spraševali, kako posamezne začimbe delujejo, kako jih uporabljati in kako pripraviti ustrezne začimbne mešanice. Dotaknili se bomo tudi tistih, ki nas pozimi pogrejejo ali preprečijo prehladna obolenja. Naša gostja je bila Marija Kočevar, odlična poznavalka začimb.

Če so začimbam v preteklosti pripisovali zdravilne lastnosti, jih danes uporabljamo zgolj kot izboljševalce okusov in zdi se, da smo na njihove blagodejne učinke kar malce pozabili. V tokratnem Svetovalnem servisu smo se spraševali, kako posamezne začimbe delujejo, kako jih uporabljati in kako pripraviti ustrezne začimbne mešanice. Dotaknili se bomo tudi tistih, ki nas pozimi pogrejejo ali preprečijo prehladna obolenja. Naša gostja je bila Marija Kočevar, odlična poznavalka začimb.

Prvi