Nove poslovne priložnosti v Rogatcu

Da bi pridobila nova investicijska vlaganja, s tem pa izboljšala tudi gospodarsko sliko v kraju, je občina Rogatec vzpostavila novo gospodarsko cono, kjer podjetjem ponuja nakup zemljišč, za kar so skupno na voljo 4 hektarji zazidljivih površin.

Razdelitev poslovne cone na zazidljiva zemljišča

foto: Abanka

Nova gospodarska cona  je nastala na območju nekdanjega skladiščnega prostora družbe Vetropack, površina več kot štirih hektarjev zazidljivih površin pa praktično nima omejitev glede vrste dejavnosti, ki bo jo lahko vzpostavili investitorji poudarja župan Martin Mikolič.

Zemljišča v velikosti od tisoč do tri tisoč kvadratnih metrov

Nova gospodarska vlaganja bi znižala tudi približno 13 odstotno brezposelnost v občini, poudarja župan, predsednik gospodarske zbornice Marjan Mačkošek pa ob tem poudarja, da je obmejna lega prej prednost kot hiba območja.

Podobno meni tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki v bližini meje s Hrvaško ne vidi nobenih ovir.

Da bi vzpodbudili nastanek še več takšnih poslovnih območij, je minister Počivalšek potrdil, da že pripravljajo spremembo zakonodaje. Da je ta potrebna prenove se je pokazalo v primeru naložbe v občini Hoče Slivnica, kjer je morala vlada za eno investicijo spremeniti zakon. V prihodnje to ne bo potrebno, je prepričan Počivalšek.

 

Poslovna cona leži tik ob železniški progi, ta nudi povezavo od hrvaške meje pa vse do Kopra

foto: Abanka